Najprostsze rzeczy są zwykle najbardziej efektowne! Kiedy temperatura przekracza 30 stopni schłodzone napoje to podstawa. Jak sprawić, że nawet woda w szklance będzie wyglądała jak najbardziej oryginalny drink? Zamrozić małą niespodziankę w kostce lodu…Czyli tak naprawdę co tylko chcecie – i jest jadalne:) Owoce? Czemu nie! Kwiaty? No pewnie! Możecie serwować drinki czy wodę z kolorystycznie dobranymi kostkami, albo wręcz przeciwnie zrobić kolorowy miszmasz. Miłej zabawy!
Składniki:
Po kilka truskawek, poziomek, czereśni; plastrów kiwi, cytryny, mandarynki czy limonki,
Listki mięty, melisy lub inne zioła,
Kwiaty: bratki, nasturcje, czarny bez, akacje, róże, stokrotki, nagietki,
woda.
W pojemnikach do lodu umieszczamy owoce, kwiaty i zioła i zalewamy wodą. Zamrażamy i gotowe!
* Pamiętajcie! Nie używajcie kwiatów, ziół rosnących przy drodze. Upewnijcie się również, czy dany kwiat jest jadalny! Informacje na ten temat znajdziecie na przykład tutaj.