facebook

Maliny z niespodzianką

0 Posted by - 22 września 2013 - Przepisy

Nie przepis, a właściwie propozycja podania malin. Maliny i czekolada to dobrze dobrany duet, każdy rodzaj czekolady będzie tu świetnie pasował. Tak przygotowane maliny możecie podać  solo np. zamiast podwieczorku, jako dodatek do ciast i deserów albo ozdobić nimi tort!

Składniki na 5 porcji:

250 g malin,

50 g dowolnej czekolady lub groszki czekoladowe.

Możecie wykorzystać gotowe groszki czekoladowe lub zrobić własne: rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę przekładamy do worka cukierniczego  i wyciskamy niewielkie „stożki”. Tak przygotowane groszki najlepiej włożyć do lodówki do zastygnięcia. Możecie użyć białą czekoladę (również z dodatkiem barwnika), gorzką, mleczną – jaką lubicie najbardziej. Do każdej maliny wkładamy po jednym czekoladowym groszku i gotowe. Smacznego!

maliny z czekoladą

maliny z czekoladą

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on Yummly

No comments

Leave a reply

Translate »