facebook

Musujący drink z arbuzem

1 Posted by - 18 września 2013 - Przepisy

Prosty i szybki orzeźwiający drink. Wypróbujcie koniecznie w sezonie arbuzowym! Arbuz jest wprost idealny do wszelkiego rodzaju napojów i drinków: zawiera tyle wody, że wystarczy go zmiksować i sok gotowy! My proponujemy wersję dla dorosłych, będzie w sam raz jako apéritif  przed kolacją z przyjaciółmi.

Składniki na 4-6 porcji:

700 g arbuza (miąższu)*,

240 ml prosecco,

syrop rabarbarowy z tego przepisu do smaku (można zastąpić innym syropem, ewentualnie cukrem).

Z arbuza usuwamy pestki  i kroimy go na mniejsze kawałki, miksujemy. Jeśli chcecie możecie nie usuwać pestek, tylko po zmiksowaniu przetrzeć całość przez sito. Dodajemy prosecco i syrop rabarbarowy do smaku. Rabarbar jest jeszcze dostępny – zachęcamy Was do zrobienia choćby buteleczki syropu na zimę, możecie też przygotować odrobinę świeżego syropu do drinka. Podajemy mocno schłodzony. Smacznego!

*Dużo zależy od tego jak bardzo dojrzały owoc kupicie, może się okazać, że wystarczy ok. 500 g miąższu. Zacznijcie z miejszą ilością arbuza i dodajcie więcej w razie potrzeby.

arbuzowy drink

arbuzowy drink

 

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on Yummly

4 Comments

  • icookandlook.pl 18 września 2013 - 21:15 Reply

    piękne zdjęcia, drink zapowiada się pysznie 😉

  • Stoliczkunakryjsie 18 września 2013 - 22:06 Reply

    Prosecco i owoce <3

  • Klaudia 18 września 2013 - 22:13 Reply

    Musi byc przepyszny <3

  • Leave a reply

    Translate »