Blog to połączenie moich dwóch pasji: artystycznej i kulinarnej. Z zawodu jestem malarką i wykorzystuję moje doświadczenie i umiejętności nabyte w czasie studiów na krakowskiej ASP w… kuchni 🙂
Faktura, kolor, kompozycja w kuchni są tak samo ważne jak w sztuce, dlatego staram się nieszablonowo podchodzić do przygotowania i dekoracji słodyczy, łączenia smaków i stylizacji jedzenia.
Lubię poznawać kulinarne tradycje kuchni z całego świata, próbować nowych smaków, ale również wykorzystywać w deserach rośliny, które można znaleźć na naszych łąkach i w lasach, a które uważane są za chwasty lub zostały zapomniane.
Bo przecież pieczenie jest sztuką, a ja lubię tworzyć małe, jadalne dzieła sztuki!
Teresa Łabza
Trochę o mnie i o blogu – nagranie z audycji Życie jak marzenie w Radiu Zet
Jeszcze więcej dowiecie się z audycji Tędy po trendy z radiowej Czwórki