W najbliższym czasie na blogu znajdziecie kilka świątecznych inspiracji oraz przepisów na ozdoby i desery. Dziś zapraszamy na ubieranie choinki 🙂 Do świąt zostało jeszcze dwa tygodnie, ale choinkę możecie mieć już teraz… na torcie! Poniżej znajdziecie prostą instrukcję wykonania smakowitej dekoracji z… wafla do lodów i czekolady. Nasz cake topper sprawdzi się jako świąteczna ozdoba na tort, babeczki albo po prostu jako jadalna dekoracja stołu.
Potrzebne będą:
wafle do lodów,
biała czekolada,
posypki.
Krok 1: Wafle przycinamy, tak by stabilnie stały, możecie nadać im różną długość. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 2: Wafle obtaczamy (rolujemy) w czekoladzie, wyjmujemy trzymając delikatnie za krawędź i strząsamy nadmiar czakolady. Choinki nakładamy na łyżeczkę i przystępujemy do dekorowania.
Krok 3: Ubrane „choinki” odkładamy do lodówki do zastygnięcia. I już Wasza świąteczna ozdoba na tort jest gotowa!
2 komentarze
Witam.Ktora biala czekolada jest tak biala jak na zdjeciu? wszystkie jakie znam sa zoltawe,brzydkie.
Choinki z wpisu miały delikatnie żółty odcień. Nie pamiętam niestety jaka to była czekolada, zwykle używam tej z Lidla lub Alpen Gold, czasem dodaję niewielką ilość białych melts. Można zamiast czekolady użyć wyłącznie candy melts – wtedy choinki będą jeszcze bielsze.