facebook

Świąteczna ozdoba na tort

0 Posted by - 13 grudnia 2013 - DIY

choinka cake topper 3cake topper choinkacake topper choinkacake topper choinka

W najbliższym czasie na blogu znajdziecie kilka świątecznych inspiracji oraz przepisów na ozdoby i desery. Dziś zapraszamy na ubieranie choinki :) Do świąt zostało jeszcze dwa tygodnie, ale choinkę możecie mieć już teraz… na torcie! Poniżej znajdziecie prostą instrukcję wykonania smakowitej dekoracji z… wafla do lodów i czekolady. Nasz cake topper sprawdzi się jako świąteczna ozdoba na tort, babeczki albo po prostu jako jadalna dekoracja stołu.

Potrzebne będą:

wafle do lodów,

biała czekolada,

posypki.

Krok 1: Wafle przycinamy, tak by stabilnie stały, możecie nadać im różną długość. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 2: Wafle obtaczamy (rolujemy) w czekoladzie, wyjmujemy trzymając delikatnie za krawędź i strząsamy nadmiar czakolady. Choinki nakładamy na łyżeczkę i przystępujemy do dekorowania.

Krok 3: Ubrane „choinki” odkładamy do lodówki do zastygnięcia. I już Wasza świąteczna ozdoba na tort jest gotowa!

 

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on Yummly

2 Comments

  • kinga 7 listopada 2015 - 17:47 Reply

    Witam.Ktora biala czekolada jest tak biala jak na zdjeciu? wszystkie jakie znam sa zoltawe,brzydkie.

    • Candy Company 7 listopada 2015 - 18:39 Reply

      Choinki z wpisu miały delikatnie żółty odcień. Nie pamiętam niestety jaka to była czekolada, zwykle używam tej z Lidla lub Alpen Gold, czasem dodaję niewielką ilość białych melts. Można zamiast czekolady użyć wyłącznie candy melts – wtedy choinki będą jeszcze bielsze.

    Leave a reply

    Translate »