facebook

Jak to robią w Korei czyli warsztaty z kwiatów maślanych i z pasty z fasoli

0 Posted by - 23 października 2017 - Inspiracje, Wszystko o słodyczach

Na początku lipca spełniłam kolejne marzenie! Jeszcze kilka miesięcy wydawało się to zupełnie nierealne, ale wyjazd na warsztaty z kwiatów maślanych z Miso Bakes utwierdziły mnie już w przekonaniu, że  wystarczy chcieć :) To był jeden z najintensywniejszych tygodni ostatnich paru lat. Czasu na zwiedzanie nie miałam prawie w ogóle, ale udało się zaliczyć cukierniczy raj, ale o tym za chwilę.

EEDO cake znałam i obserwowałam od dawna, uwielbiam jej wyczucie smaku, kompozycji i koloru. Kiedy pojawiła się możliwość intensywnych warsztatów, nie wahałam się ani chwili. Efekty widać na zdjęciu :) Pod okiem EEDO dekorowałam torty, kremem maślanym i pastą z fasoli.

Buttercream flower cakeButtercream flower cake

Buttercream flower cakeButtercream flower cake

Buttercream flower cakeButtercream flower cake

warsztaty z kwiatow maslanychwarsztaty z kwiatow maslanych

Buttercream flower cakewarsztaty z kwiatow maslanych

Buttercream flower cake

Buttercream flower cakeButtercream flower cake

Buttercream flower cakeButtercream flower cake

warsztaty z kwiatow maslanych

warsztaty z kwiatow maslanychwarsztaty z kwiatow maslanych

W ramach warsztatów przygotowałyśmy tradycyjny koreański deser – ciasto ryżowe gotowane na parze, miałam też okazję skosztować innych koreańskich deserów :) Niesamowicie ujęła mnie gościnność i otwartość EEDO, jej cudowne studio i przede wszystkim same warsztaty. Teraz marzę o powtórce…

korean rice cake

korean rice cakekorean rice cake

Każdy maniak pieczenia odwiedzający Seul musi obowiązkowo zaliczyć wizytę na Bangsam Market. Czułam się tam jak w niebie :) Ciasne uliczki pełne sklepów z akcesoriami do pieczenia i dekoracji. Formy do ciasteczek, ciast, babeczek, papilotki, tylki, wykrawaczki do masy cukrowej – było tam wszystko, WSZYSTKO! Największy dramat wyjazdu to ograniczone miejsce w bagażu. Żałuję, że nie wzięłam większej walizki, choć może to i dobrze…

Z perspektywy czasu jeszcze bardziej żałuję tego małego bagażu :)

bangsam market seoulbangsam market seoul

bangsam market seoulbangsam market seoul

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on Yummly

No comments

Leave a reply

Translate »