Ruszamy z projektem Słodki bufet – DIY. Co jakiś czas na blogu znajdziecie przygotowaną przez nas propozycję słodkiego bufetu, czyli gotowe przepisy i propozycję podania. Zaczniemy od bardzo jesiennego dyniowo czekoladowego zestawu. Przeszukajcie szafki w kuchni może znajdziecie jakąś łądną puszkę, która posłuży Wam za paterę? A może jesteście tymi szczęśliwcami, którzy mają dostęp do piły i drewna i wykombinują plaster wycięty z pnia? Taka patera będzie idealna nie tylko do deserów, sprawdzi się również jako deska do serów albo oryginalna podkładka pod garnek…
Dzisiaj proponujemy aromatyczne drożdżówki dyniowe z cynamonem i bakaliami w postaci tortu, czekoladową tartę z nadzieniem migdałowym i gruszkami w ponczu malinowym i dla wielbicieli marshmallows babeczki czekoladowe z zapieczoną bezą włoską smakującą zupełnie jak marshmallows z ogniska… Przepisy już wkrótce!
Smacznego 🙂