facebook

Korean buttercream. Warsztaty z My Dear Cake Korea

0 Posted by - 7 lutego 2017 - Wszystko o słodyczach

W ubiegły weekend brałam udział w warsztatach prowadzonych przez My Dear Cake z Korei w Barcelonie. Warsztaty podobnie jak te z Miso dotyczyły kremu i kwiatowych dekoracji. Tym razem wyrwałam się tylko na 1 dzień, ale za to było równie intensywnie i owocnie :) Poznałam tajniki koreańskiego kremu maślanego – kwiaty z niego zrobione wyglądają jak żywe!

Szkoda tylko, że na zwiedzanie miasta nie zostało dużo czasu, ale na pewno tam wrócę :)

korean buttercream workshopskorean buttercream workshopskorean buttercream workshopskorean buttercream workshopskorean buttercream workshopskorean buttercream workshops

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on Yummly

7 Comments

  • Kamila 7 lutego 2017 - 12:58 Reply

    Super ! Zazdroszczę :-) Jak Pani wynajduje te wszystkie kursy ?

    • Candy Company 13 lutego 2017 - 19:42 Reply

      Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo, ale niestety najfajniejsze nie w Europie…

  • Kasia 7 lutego 2017 - 22:23 Reply

    Piękne kwiaty, właśnie próbuję się nauczyć takie robić :)

  • Ela 10 marca 2017 - 18:48 Reply

    Witam
    Obserwuję Pani bloga i Fanpage i podziwiam Pani wyroby i pomysły. Gratuluję talentu :)
    Ja również zajmuję się trochę pieczeniem i dekorowaniem tortów i ciasteczek, ale niestety nie mam szans na udział w jakichkolwiek szkoleniach. No może gdyby było jakieś w pobliżu Katowic i niezbyt drogie, to mogłabym skorzystać. Wszystko czego się nauczyłam zawdzięczam blogom i YouTube :) .
    W związku z tym mam pytanie, czy jest szansa, że podzieli się Pani koreańską recepturą na krem maślany? Jeżeli chodzi o techniki dekorowania, to jakoś sobie daję radę oglądając filmiki na YouTube, ale ja jestem już „wiekowa” i niestety nie znam angielskiego, a niektóre receptury są podawane tylko w języku angielskim i nawet jeśli użyję translatora to nie zawsze można to dokładnie przetłumaczyć. Wstawiłam link do mojej stronki na FB , ponieważ nie mam jeszcze strony internetowej.
    Pozdrawiam Panią serdecznie i z góry dziękuję za życzliwość :)

    • Candy Company 10 marca 2017 - 18:59 Reply

      Dziękuję, bardzo mi miło! Niestety nie mogę się podzielić przepisem, zobowiązałam się jako uczestnik do nierozpowszechniania receptury kremu – to tak jak z prawami autorskimi, przepis jest własnością autora. Polecam krem na bazie bezy szwajcarskiej, do kwiatów jest świetny! Pozdrawiam :)

  • kącik pyszności 30 marca 2017 - 21:57 Reply

    Czy może Pani zdradzić tajemnicę i podać przepis na koreański krem maślany?

  • Leave a reply

    Translate »